00:36 - CHP’Lİ Öztunç, Ege’de JES’nin Çevreye Verdiği Zararları Yakından İnceledi
14:47 - MAPEG, Afşin’deki Kurşun ve Çinko Madeninin İşletme Ruhsatını Onaylandı
14:22 - Covid-19 aşılamasında ikinci aşamaya geçildi
15:34 - Karakuz Barajı ve Hastane Projesi 2021 Yatırım Programında!
15:28 - Afşin’de Bankaların Çalışma Saatleri Değişti!
17:00 - Soba zehirlenmelerine dikkat!
16:59 - AK Parti Teşkilatı’ndan Kan Bağışı!
13:50 - Afşin’de İstiklal Marşı Okundu!
18:34 - CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır’dan Gazeteciler Günü Mesajı
15:51 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Gazeteciler Gününü Kutladı
Tarım ve hayvancılık alanında verdiği teşvikler ve hayata geçirdiği projelerle Türkiye’yi modern bir tarım ülkesi yapma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD-II 9. Başvuru Çağrı İlanı yatırımcıları harekete geçirdi.
Tarım ve hayvancılık alanında verdiği teşvikler ve hayata geçirdiği projelerle Türkiye’yi modern bir tarım ülkesi yapma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD-II 9. Başvuru Çağrı İlanı yatırımcıları harekete geçirdi.
TKDK IPART-II 9.Başvuru Çağrı İlanını değerlendiren Proje Danışmanı Abdurrahim Kırkgeçit, “ TKDK, bu çağrı döneminde hibe oranlarını bir tık artırarak %50 ile %70 arasında yatırımları destekleyecek” dedi.
Tarım sektörünün modernizasyonuna katkı sağlamak, tarımsal işletmelerin gıda güvenliği, hayvan sağlığı, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartlarına uyumunu teşvik eden ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini destekleyen kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri yürütmek üzere kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye’nin 42 ilinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kırsal kalkınmanın öncüsü oluyor. Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yürütülen AB’ye katılım müzakereleri kapsamında TKDK, kırsal kalkınma için katılım öncesi süreçte tahsis edilen IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı) Programı fonlarını kullandırıyor. Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçları dikkate alarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacak şekilde tarımsal işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlayan IPARD programı çerçevesinde tarım, hayvancılık, gıda, balıkçılık ve alternatif tarım alanlarında faaliyet gösteren işletmelere, üretici bireylere, kooperatiflere ve üretici birliklerine hibe programları aracılığı ile finansman desteği sağlanıyor. IPARD-II Programının 9. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkan TKDK, yine ilanıyla birlikte yatırımcıları harekete geçirdi. Destekler konusunda yıllardır proje danışmanlığı yapan ve onlarca başarılı projeye imza atan Proje Danışmanı Abdurrahim Kırkgeçit, yeni çağrı ilanını haber sitemize değerlendirdi.
HİBE ORANLARI ARTIRILDI
TKDK’nın IPARD-II Programının 9. Başvuru Çağrı İlanı’nda hibeleri artırdığını anlatan Kırkgeçit, “Ülkemizde 2011 yılından günümüze kadar yatırımları desteklemeye devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yeni çıkmış olduğu IPARD ll 9. çağrı ilanında da desteklerine devam etmektedir. Bu çağrı döneminde hibe oranlarını bir tık artırarak %50 ile %70 arasında yatırımları destekleyecektir” dedi.
İKİ ANA BAŞLIKTA DESTEK SAĞLAYACAKLAR
TKDK’nın çağrı ilanında iki ana başlıkta destek sağlayacağını belirten Kırkgeçit, “Birincisi “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile ikincisi olan “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edecektir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinde; Kanatlı, Süt ve Et üreten çiftliklerle birlikte yumurta üreten tarımsal işletmeleri kapsarken. Daha kapsamlı olup hemen hemen her sektörü içeren Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri ise; Dokumacılıktan, ahşap işlemeciliğine, zeytinyağı işletmesinden et ve süt ürünlerin işlenmesine, kırsal turizmden arıcılığa, su ürünlerinden yenilenebilir enerji sektörlerine kadar destek vermektedir” şeklinde konuştu.
TKDK KURUMLARIN EN CÖMERTİ
TKDK’nın destek noktasında en cömert kurumlardan biri olduğunu belirten Kırkgeçit, sözlerine şu şekilde devam etti, “TKDK Kurumu destek veren kurumlar arasında en cömertti diyebiliriz. Hibe oranları en az %50 en fazla %70 oranında olup yatırımcının sağlamış olduğu kriterlere göre farklılık göstermektedir. Bununla da kalmayıp yatırımcılar %18 KDV oranından direk muaf tutulmaktadır.”
NAKSA OLARAK ÜRETİMİ VE KALİTEYİ ARTIRMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ
Naksa Danışmanlık olarak üreticilerin ve girişimcilerin hibelere ulaşmasını sağlayarak, sürdürülebilir yatırımların hayata geçmesi için TKDK’nın şartlarına uygun şekilde projeleri hazırladıklarını belirten Kırkgeçit, “Bu sayede ülkemizde üretimi artırmayı, yatırım ve istihdam ortamı oluşturmayı, kadın ve genç girişimcilerin projelerini daha fazla desteklerle buluşturarak üretimi ve kaliteyi artırmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya, yatırım süreçlerini kolaylaştırmaya ve en önemlisi yatırımları uygulanabilir hale getirmeye devam etmekteyiz. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme alanında proje hazırlamak isteyen yatırımcılar için 23 Haziran 2020 ve Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında proje hazırlamak isteyen yatırımcılar için ise 30 Haziran 2020 tarihlerine kadar hazırlıklarını tamamlayarak kuruma dosyalarını teslim etmeleri gerekiyor. Bölge Yatırımcılarımızı Kahramanmaraş Merkezde ve Afşin-Elbistan-Göksun ilçelerimizde bulunan NAKSA Danışmanlık Ofisimize bekliyoruz” dedi.
NAKSA DANIŞMANLIK KAHRAMANMARAŞ : İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Caddesi Milcan Apartmanı Kat:6
Tel: 0532 407 85 52
NAKSA DANIŞMANLIK AFŞİN : Atatürk Caddesi Abdullah Efendi Sokak Kat : 2 No:7 AFŞİN FM
Tel : 0541 353 79 09
NAKSA DANIŞMANLIK ELBİSTAN : Güneşli Mahallesi Emniyet Caddesi No : 9 Kat: 2 KENT FM
Tel : 0544 441 61 88
NAKSA DANIŞMANLIK GÖKSUN : Kayabaşı Mahallesi İbn-i Sina Caddesi No:12/11 GÖKSUN FM
Tel : 0541 392 42 72