15:41 - DEPREM BÖLGESİNE HAK SAHİPLİĞİ İÇİN EK SÜRE!
20:18 - Gençlik Kolları Başkanı Özgül’den Veda!
17:27 - Başkan Kıraç Cumhuriyet Bayramını Kutladı!
14:25 - AK Parti, Afşin 8. Olağan Kongresi Yapıldı.
16:47 - Karabulut Afşin Halkını Kongreye Davet Etti!
19:45 - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.
19:40 - Afşin’de Rezerv Yapı Alanları İlan Edildi
15:40 - KARABULUT’LA YOLA DEVAM!
20:04 - Yeni Hastane Temeli Atılıyor!
Afşin Belediyesi tarafından hazırlanan 1 milyon 200 bin lira bütçeli ‘Lavanta Kokulu Memleketim’ projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi.
Afşin Belediyesi tarafından hazırlanan 1 milyon 200 bin lira bütçeli ‘Lavanta Kokulu Memleketim’ projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi.
DOĞAKA’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği projenin sözleşmesi, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yaptığı açıklamada, “Lavanta Kokulu Memleketim” projesi kapsamında ilçede istihdamı arttırmak, turizm altyapısını güçlendirmek, işsizliği ve göçü azaltarak bölgedeki çiftçilere alternatif gelir kaynağı oluşturmak istediklerini söyledi.
1 milyon 200 bin lira bütçeli ‘Lavanta Kokulu Memleketim’ projesinin hayata geçirilmesiyle şehir ve bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Güven, “ Projenin ortaya çıkmasını sağlayan temel gerekçe ilçemiz geçmişten günümüze tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yerleşim merkezi olup ve ipek yoluna ev sahipliği yapmıştır. Afşin’i, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağ bitkisi arasında yer alan, tıp ve kozmetik sanayide de önemli derecede yer tutan lavanta bitkisiyle desteklemek istiyoruz. Belediyemiz tarafından 390 dönümlük tek bir araziye lavanta yetiştiriliyor ve Türkiye’deki en büyük lavanta bahçesi ünvanına sahibiz. Lavantanın işlenmesi ve pazarlanması için tesise ve mesleki eğitim kurslarına, ilçedeki dezavantajlı grubunda meslek ve iş sahasına ihtiyacı vardır. Lavanta katma değerli bir ürün olup bölge halkı için yüksek gelir getirecektir. Proje kapsamında kurulacak tesisler sayesinde işsizlik oranı azalacak, birçok kişi meslek sahibi olacak ve bu tarz tesisler kurmayı planlayan girişimcilere örnek olmak istiyoruz. Afşin’de ekim yapılmayan, boş kalan tarlaları lavanta ile hayat bulmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu.
– Lavantanın Yağı, Sabunu, Kolonyası Afşin’de Üretilecek
Projeyle birlikte lavanta üretimindeki entegrasyonu sağlayacaklarını ifade eden Güven, “ Lavantanın topraktan başlayan serüveni ürün haline gelen sürecin tamamı Afşin’de gerçekleşecek. Arada oluşan katma değerlerde Afşin’de kalmış olacak. Üretim tesisinde lavanta yağı, lavanta kolonyası, lavanta sabunu üretebileceğiz. Proje kapsamında lavanta bahçesinin çevresine turizm amaçlı bisiklet yolunun yapılması, hediyelik eşya ofislerinin yapımı sağlanacak. DOĞAKA ile yapılan proje kapsamında bayanların istihdamını ön plana çıkartmak istedik. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz işbirliğinde de hediyelik eşya yapımı kursu, takı tasarım kursu, sabun üretimi kursu, kokulu mum üretimi kursu, lavanta yetiştiriciliği kursu gibi kurslar düzenleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.