20:56 - Afşin Vergi Dairesi Yeniden İnşa Ediliyor!
15:41 - DEPREM BÖLGESİNE HAK SAHİPLİĞİ İÇİN EK SÜRE!
20:18 - Gençlik Kolları Başkanı Özgül’den Veda!
17:27 - Başkan Kıraç Cumhuriyet Bayramını Kutladı!
14:25 - AK Parti, Afşin 8. Olağan Kongresi Yapıldı.
16:47 - Karabulut Afşin Halkını Kongreye Davet Etti!
19:45 - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.
19:40 - Afşin’de Rezerv Yapı Alanları İlan Edildi
15:40 - KARABULUT’LA YOLA DEVAM!
20:04 - Yeni Hastane Temeli Atılıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen “UNESCO Lansman Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, çalışmanın gurur verici olduğunu söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen “UNESCO Lansman Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, çalışmanın gurur verici olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesinin en büyük temennileri olduğunu belirten Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“Nitekim, her üç kapısının ikisinde şairlerin olduğu, şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş, ‘Dünya Edebiyat Şehri’ unvanını çoktan hak etmiştir. Şehrimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girebilmesi için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum. Şehrimiz için çalışarak, bu önemli sürece katkıda bulunan ve Kahramanmaraş’ımızın değerlerinin uluslararası toplum ile paylaşılması adına emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”
Bakan Karaismailoğlu, 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak “1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri”nin de şimdiden hayırlı olmasını diledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da bir şehri ayağa kaldıranın o kentin evlatları olduğunu söyledi.
Protokol sahibi olmanın ve orada oturmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini belirten Ünal, insanın anne ve babasına sorumluluğu olduğu gibi yaşadığı şehre de sorumluluğunun bulunduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş’ın artık kültür ve sanatla anıldığının altını çizen Ünal, şunları kaydetti:
“Biz bu şehri yeniden hayal ettik ve hemen toplantılara başladık. ‘Bu kentin sadece dondurma ve biberle anılmasını kabul etmiyoruz’ demiştik. Hemen akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp güzel bir işe imza attık. O zamanlar 7 güzel adam dizisi çekildi ve yayınlandı. Bu dizi adeta bir fenomene dönüştü. Bununla yetinmedik. Daha sonrasında bu dizinin çekildiği binanın edebiyat müzesi haline dönüşmesi çalışmasını başlattık ve bitirdik. Böylece Türkiye’deki ilk edebiyat müzesine sahip olduk. İnşallah bu şehrimiz kültür, sanat ve edebiyatta bir Kahramanmaraş modeli sunacaktır.”
Türk edebiyatında önemli isimler yetiştiren Kahramanmaraş İlimiz, “7 Güzel Adam” olarak bilinen Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören’in yollarının kesiştiği kentin edebiyattaki başarısının uluslararası boyuta taşınması için Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışma tamamlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise Kahramanmaraş’ın kültür, sanat ve edebiyatla anılmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, “Bugün geldiğimiz noktada şehrimizin ‘Edebiyat şehri’ olarak anılması da doğrudan bu gelenekle, bu atmosferle ilgili bir olgudur. ‘Maraş’taki iki kişiden üçü şairdir’ cümlesi, şakayla karışık bir hakikati ifade eder. Maraş’ta şiir ve edebiyat, en genel manada söz, bütün gücüyle yaşamaktadır. Bu da bize benzersiz bir mirastır.” diye konuştu.
Programda ayrıca, çalışmada kullanılacak logonun tanıtımı yapıldı ve tanıtım filmi izlendi.