22:23 - YENİ AFŞİN’DE JET NORMALLEŞME!
21:04 - Afşin Yüzde 74.46’lık Oy ile Erdoğan Dedi!
22:02 - Depremzedelere Ağır Küfür ve Hakaretler Ettiler!
10:12 - İşte Afşin Kesin Sonuçları!
14:05 - İYİ Parti’de 115 kişi AK Parti Dedi!
01:51 - İYİ Parti’de Yaprak Dökümü!
16:03 - Afşin İYİ Parti’de İstifa Depremi!
16:50 - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Listesi Belli Oldu
21:53 - İYİ Parti’de İstifalar Sürüyor!
Tarım ve Orman Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 1/11/2021-31311 Tarih Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 1/11/2021-31311 Tarih Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Tarımsal üretime yönelik Tarımsal ekonomik yatırımlar ile Tarımsal altyapı yatırımları ve Tarımsal ürün işleme, yeni tesis yapımı, yatırımların tamamlanması, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu konularına verilecek hibe desteklerinin ayrıntıları belli oldu.
Destekler konusunda yıllardır proje danışmanlığı yapan ve onlarca başarılı projeye imza atan NAKSA Danışmanlık Proje Danışmanı Abdurrahim Kırkgeçit, yeni çağrı ilanını Efsus Haber’e değerlendirdi.
Tebliğin 1 Ocak 2021-31 Aralık 2025 tarihlerinde başvuruların yapılacağını belirten Kırkgeçit; “kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak amacıyla, kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususları kapsıyor.” dedi
Buna göre, tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması, yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu konuları hibe destekleri kapsamında değerlendirilecek.
Tarımsal üretime yönelik sabit yatırım konularında, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı da hibe desteği dahilinde olacak.
Program çerçevesinde 81 ilde, belirtilen yatırım konularından tümü veya bir kısmı, illerin sektörel önceliklerine göre Bakanlıkça belirlenerek her yıl ekim ayında yayımlanacak başvuru ve güncel uygulama rehberiyle başvuru öncesinde ilan edilecek. Başvurular, hibe desteği kapsamında kabul edilecek.
Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, Bakanlıkça oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) veya diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekecek.
Tüm yatırımlara yönelik proje konularında başvuran tüzel kişiler, idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olacak ve bağımsız olduklarına dair taahhütnameyi başvuru ekinde sunacak.
Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı, başvuruda bulunanların gerçek kişiler, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler veya tüzel kişiler olması halinde, belirtilen yatırım konularında, yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 3 milyon lira, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 2 milyon lira, yatırım niteliği kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon olan başvurularda 1,5 milyon lirayı geçemeyecek.
Hibeye esas proje tutarı alt limiti ise 250 bin lira olarak belirlendi. Başvuruların kabul edilmesi halinde hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe desteği verilecek.
Balya Makinesi, Sap Toplar Saman Makinesi, Katı Gübre Dağıtma Makinesi, Çayır Biçme Makinesi, Anıza Doğrudan Ekim Makinesi, Diskli tırmık, Dip Kazan, El Traktörü, Fındık Toplama Makinesi, Arıcılık Makine ve Ekipmanı, Canlı Balık Nakil Tankı, Biçerdöver Ürün Hasadında Kullanılan Verim Ölçer Kiti, Mibzer, Mini Yükleyici, Motorlu Tırpan, Bahçe Traktörü, Dal Parçalama Makinesi, Biçer Bağlar, Fındık, Mısır, Çeltik, Ayçiçeği, Kabak Çekirdeği Kurutma Makineleri, File Sisteminin Kurulması, Güneş Kolektörü, Pancar Söküm Makinesi, Patates Söküm Makinesi, Pülverizatör ve Sap Parçalama Makinesine destekleme verilecek.
NAKSA OLARAK ÜRETİMİ VE KALİTEYİ ARTIRMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ
Naksa Danışmanlık olarak üreticilerin ve girişimcilerin hibelere ulaşmasını sağlayarak, sürdürülebilir yatırımların hayata geçmesi için Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Verilmesi şartlarına uygun şekilde projeleri hazırladıklarını belirten Kırkgeçit, “Bu sayede ülkemizde üretimi artırmayı, yatırım ve istihdam ortamı oluşturmayı, kadın ve genç girişimcilerin projelerini daha fazla desteklerle buluşturarak üretimi ve kaliteyi artırmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda KKYDP-14 kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya, yatırım süreçlerini kolaylaştırmaya ve en önemlisi yatırımları uygulanabilir hale getirmeye devam etmekteyiz. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme alanında proje hazırlamak isteyen yatırımcılarımızı Kahramanmaraş Merkezde ve Afşin-Elbistan-Göksun ilçelerimizde bulunan NAKSA Danışmanlık Ofislerimize bekliyoruz” dedi.
NAKSA DANIŞMANLIK KAHRAMANMARAŞ : İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Caddesi Milcan Apartmanı Kat:6
Tel: 0532 407 85 52
NAKSA DANIŞMANLIK AFŞİN : Atatürk Caddesi Abdullah Efendi Sokak Kat : 2 No:7 AFŞİN FM
Tel : 0541 353 79 09
NAKSA DANIŞMANLIK ELBİSTAN : Güneşli Mahallesi Emniyet Caddesi No : 9 Kat: 2 KENT FM
Tel : 0544 441 61 88
NAKSA DANIŞMANLIK GÖKSUN : Kayabaşı Mahallesi İbn-i Sina Caddesi No:12/11 GÖKSUN FM
Tel : 0541 392 42 72