18:51 - Yerinde Dönüşüm’e İlk Temel!
20:16 - AK Parti’de Aday Adaylık Süreci Başladı!
17:35 - Veli Böke Yeniden Başkan Yardımcısı Oldu!
16:54 - Afşin Devlet Hastanes’ine Yeni Yönetim!
23:04 - Afşinli Hemşerilerimize Önemli Duyuru!
14:47 - Karabulut; “3 Kasım Türkiye’nin Dönüm Noktasıdır”
17:22 - Depremzede Esnafa 2 Yıl Ödemesiz Faizsiz Kredi!
11:49 - Vatandaşı rahatlatan ‘İmar izni’ Afşin’de başlatıldı
23:11 - Yaşanan İçme Suyu Krizine Afşin Belediyesi’nden Açıklama!
22:16 - Hak Sahipliği Başvurusu Uzatıldı
Afşin’e gelen usta fotoğraf sanatçılarla birlikte, 3 gün boyunca sürecek yaklaşık 50 mahalleyi kapsayan “1. Ulusal Afşin Fotokamp”etkinliği başladı.
Tanır Mahallesinde, Hurman Çayı’nın yanı başına kurulan kamp alanında Fotokamp programı için, Afşin’den ve Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen fotoğraf severleri ağırlamaya başladı.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Fotokamp’ın açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bu organizasyonun fikir babası Afşinli fotoğraf sanatçımız Mustafa Ertekin’e, bizleri kırmayarak bu organizasyona katılan duayen fotoğrafçılarımıza ve ülkenin her köşesinden gelen fotoğraf meraklılarına teşekkür ediyorum. Şehrimizin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerimizin usta fotoğrafçılar tarafından kayıt altına alınması ve tanıtılması büyük bir fırsattı. Belediye olarak bu organizasyonu üstlendik ve ilçemizin güzelliklerini duayen fotoğrafçılarımıza sunduk. İnşallah etkinlik ilerleyen zamanlarda daha da büyüyerek turizm gelirine dönüşecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle katılımcı sayısını sınırlı sayıda tutmak zorunda kaldık. 100 katılımcıyla sınırladık. 3 gün boyunca Afşin’in değişik güzergahlarında Afşin’in doğal güzelliklerini, kültürel güzelliklerini fotoğraflayacaklar ve görsel arşiv oluşturulacak. Bu salgının ardından önümüzdeki yıllarda binlerce kişinin katılımının sağlandığı bir organizasyon haline getirmek istiyoruz. Şehrimizde turizm sayacının dönmesini sağlayacak ilk adımı attık. Katılımcılarımızın buradan güzel kareler ve güzel anılarla ayrılmasını temenni ediyorum.“ dedi.
Afşin Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin ise,
“Anadolu’nun her yerinde fotoğraf çekme fırsatı yakaladım. Son 5 yılda da Malatya’da düzenlenen fotokamp genel koordinatörlüğünü yaptım. Bu kamp organizasyonları değerli, saklı ve gizli kalmış doğamız, kültürümüzü ve tarihimizi gün yüzüne çıkartıyor. Fotokamp organizasyonlarının bunları başardığını gördük. Anadolu’nun her yerini görmüş bir olarak şunları söyleyebilirim. Afşin’imizdeki dağlar, ovalar, nehirler gibi zenginliği alabildiğine derin olan başka bir coğrafyaya rastlamadım. Binboğa Dağının, Berit Dağının tarihten gelen bir karakteri var. Tarihi açıdan baktığımızda bir Afşin-Elbistan Ovası iki farklı kültürün kesişim kümesi halindeki bir coğrafya. Bölgemiz coğrafyasıyla, tarihiyle endemik bir coğrafya olarak bizlere kucak açıyor. Ozan kültürümüzü de buna eklediğimizde Afşin tanıtılmayı, tanınmayı fazlasıyla hak ediyor.”dedi.
Etkinlikte, Afşin Halk Ozanları Derneği tarafından konser verilerek, katılımcılara ikramda bulunuldu.
Programa; Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ile çok sayıda fotoğrafçı katıldı.