18:51 - Yerinde Dönüşüm’e İlk Temel!
20:16 - AK Parti’de Aday Adaylık Süreci Başladı!
17:35 - Veli Böke Yeniden Başkan Yardımcısı Oldu!
16:54 - Afşin Devlet Hastanes’ine Yeni Yönetim!
23:04 - Afşinli Hemşerilerimize Önemli Duyuru!
14:47 - Karabulut; “3 Kasım Türkiye’nin Dönüm Noktasıdır”
17:22 - Depremzede Esnafa 2 Yıl Ödemesiz Faizsiz Kredi!
11:49 - Vatandaşı rahatlatan ‘İmar izni’ Afşin’de başlatıldı
23:11 - Yaşanan İçme Suyu Krizine Afşin Belediyesi’nden Açıklama!
22:16 - Hak Sahipliği Başvurusu Uzatıldı
Afşin’in asırlık baharatçısı Tan Baharat sahibi Yılmaz Tan vatandaşların kalitesiz baharattan uzak durmasını tavsiye ederek zehirlenme uyarısında bulundu.
Afşin’in asırlık baharatçısı Tan Baharat sahibi Yılmaz Tan vatandaşların kalitesiz baharattan uzak durmasını tavsiye ederek zehirlenme uyarısında bulundu.
Afsin’de 1945 yılından beri baharatçılık yapan Kınacı Bahri ‘nin torunu Baharatçı Yılmaz Tan bayramda baharat alacakların kalitesiz ürünler konusunda dikkat etmeleri uyarısında bulundu.
Firma sahibi Yılmaz Tan; “Kurban bayramında herkes etten uzak durun fazla yemeğin derler ama kimse içine kattığı baharatı sorgulamaz. Benim tavsiyem kalitesiz baharat almayın. Baharat zehirlerse öldürür” diye konuştu. Özellikle Kahramanmaraş’ta yaygın olan ve Kurban Bayramında her evin mutlaka yaptığı çemenin içerisine katılan baharatın kaliteli olması gerektiğini belirten Tan, piyasada 5 ile 20 lira arasında fiyattan biber satıldığını anlatarak ” vatandaşlarımız ucuzluğuna aldanmasın biber alırken mutlaka tazeliğini ve kalitelisini kontrol etsin”dedi.
Baharatların çok eski dönemlerden beri yemekler için bir tat verici olarak kullanıldığı gibi şifa amacıyla da kullanıldığını belirten Tan; “Günümüzde kimya bilimcileri tarafından oluşturulan ilaçlar faydalı ve şifalı bitkilerin yerini almış gibi görünse de doğal yollar kullanarak sağlığı korumak ve uzun bir yaşama kavuşmak oldukça kolaydır. Bu açıdan baharatların faydaları, baharat çeşitleri doğrultusunda da farklılık göstermekle beraber oldukça çeşitlidir. Gerek yüksek bölgelerde, gerekse alçak yerlerde yetişen bitkilerin farklı özellikleri ve farklı yararları vardır “dedi.