21:11 - Afşin En Başarılı İlçeler Listesine Girdi.
17:27 - Rezerv Alan 2 İçin Kura Çekimi 19 Aralık’ta Ankara’da Yapılacak!
20:38 - Afşin Belediyesi’nden Kamuoyuna Duyuru!
20:34 - Afşin’de Üzücü Olay: Canlı Yayında Kendini Yaktı!
20:27 - Danyal Alkılınç Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor!
19:56 - Aynur Özdemir’den İddialı Şarkı!
20:06 - Erçene Mahallesine Doğalgaz Müjdesi!
17:12 - Güreş Festivali İçin Geri Sayım Başladı!
12:12 - Başkan Görgel, “Kılavuzlu İçmesuyu İletim Hattını 20 Gün İçinde Bitirerek Sorunu Çözüyoruz”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıldır birikmiş bir enerji olduğunu belirterek “Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır?” diye sordu.
Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıldır birikmiş bir enerji olduğu konunun uzmanları tarafından sıklıkla dile getirildiğini belirten Öztunç, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve kentin depreme ne kadar hazır olduğunu sordu.
Daha önce Kahramanmaraş’ın depreme hazır olmadığını ve konunun can sağlığı olduğunu defalarca vurgulayan Ali Öztunç, olası bir deprem durumunda kentteki hasar kaybını minimize etmek ve can kaybını da sıfıra indirmek adına yapılması gerekli çalışmaları hatırlattığı önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan kamuoyu adına yanıt istedi.
“HER AN HAREKETE GEÇEBİLİR”
Önergesinde, “Elazığ depremin ardından Doğu Anadolu Fayında devam eden hareketlilik, uzmanların uyarıları doğrultusunda gözleri fayın Elazığ’dan sonraki devamı niteliğindeki Kahramanmaraş ve Hatay’a yöneltmiştir. Uzmanlar, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıldır birikmiş büyük bir enerji olduğunu ve bu fayın her an harekete geçebileceğini sıkça dile getirmektedir” ifadelerini kullanan Öztunç’un Bakan Kurum’a yönelttiği sorular şu şekilde:
-Kahramanmaraş’ın deprem risk analizi yapılmış mıdır? Yapılmış ise ne zaman yapılmıştır ve sonuçları ne olmuştur?
-Kahramanmaraş’ta olası bir depreme karşın riskli binaların tespiti yönünde bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç bina riskli olarak değerlendirilmiş ve bu binalarla ilgili ne tür tedbirler alınmıştır?
-Kahramanmaraş olası bir depreme ne kadar hazırdır? Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ve AFAD ekiplerinin sayısı nedir? Acil toplanma alanları tespit edilmiş midir? Edilmiş ise bu alanlar nerelerdir?
-Uzmanların deprem riski yüksek iller arasında gösterdiği Kahramanmaraş’a acil durum ve afet yardımı adı altında son beş yılda, yıllar itibariyle aktarılan kaynak miktarı ne kadardır?