17:27 - Rezerv Alan 2 İçin Kura Çekimi 19 Aralık’ta Ankara’da Yapılacak!
20:38 - Afşin Belediyesi’nden Kamuoyuna Duyuru!
20:34 - Afşin’de Üzücü Olay: Canlı Yayında Kendini Yaktı!
20:27 - Danyal Alkılınç Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor!
19:56 - Aynur Özdemir’den İddialı Şarkı!
20:06 - Erçene Mahallesine Doğalgaz Müjdesi!
17:12 - Güreş Festivali İçin Geri Sayım Başladı!
12:12 - Başkan Görgel, “Kılavuzlu İçmesuyu İletim Hattını 20 Gün İçinde Bitirerek Sorunu Çözüyoruz”
17:24 - Kahramanmaraş KASKİ 30 Personel Alıyor!
19:50 - e-YDS 2025/6 Başvuruları Başladı: Sınav 3 Mayıs’ta Yapılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından düzenlenecek olan YEKA GES-3 yarışmalarının Kahramanmaraş bölümü 7 Mayıs’ta yapılacak.
Elbistan ve Kahramanmaraş’ın birçok bölgesi, güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu yönünden çok verimli yerlerin başında geliyor. Son yıllarda yatırımın arttığı bu sektörde Elbistan’a bağlı Gökçek, Doğan, Evcihüyük, Büyükyapalak gibi mahallelerde kurulan güneş enerjisi santralleri (GES), faal şekilde çalışıyor. Kahramanmaraş’ta da bu yöndeki yatırımlar ön plana çıkıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da bu sektördeki yatırımlar için “Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları düzenliyor. Bu kapsamda aralarında Kahramanmaraş’ın da yer aldığı 46 adet YEKA GES-3 yarışması takvimi netlik kazandı. Kahramanmaraş içinse İstanbul, Ankara ve Mersin gibi illerde faaliyet gösteren 12 firma başvuru yaptı.
Söz konusu firmaların yatırım yapacağı bölgelerle ilgili net bir bilgi verilmezken, Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çiftçioğlu Çelik ve Enerji Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Aldo Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Binres elektrik Üretim A.Ş., Eksim Yatırım Holding A.Ş., Aksay İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Güneş Çelik Hasır Sanayi İnşaat ve Ticaret A.Ş., Cora Enerji A.Ş., Metgün Enerji Yatırımları A.Ş., HMN Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., EK-PET Ticaret Ltd. Şti. ile Yeni Çağdaş İhtiyaç ve Gıda Maddeleri Ltd. Şti. Kahramanmaraş’ın güneşi için yarışacak.