Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) 1. Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimle Cuma Köse Genel Başkan olarak seçildi.
MARAŞFED Kurucu Genel Başkan Uğur Yinanç ve yönetim kurulu üyelerinin Olağanüstü Genel Kurul kararı almasıyla birlikte 22 Aralık 2024 de Bağcılar Kadın Aile Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda Genel Kurul Yapıldı. Sunuculuğunu değerli hemşehrimiz Gürsel Demir’in yaptığı genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığına BEL-SİM Kurucu Genel Başkanı Derviş Karakoyun, Katip Üyeliklerine Türkoğluder Başkanı İrfan Yavşan, Mali Müşavir Ahmet Pakdil ve Tatlıder’den Şahin Palta oy birliğiyle seçildi.
Genel kurula katılan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan günün önemine binaen anlamlı bir konuşma yaparken Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Genel başkan adaylarını tebrik etti. Maraşfed kurucu Genel Başkanı Uğur Yinanç federasyonun kuruluş aşamasından bugüne kadar yaşanılan duygusal bir konuşma yaparken bayrağı yeni seçilecek başkana devretmenin gurur ve heyacanını yaşıyorum dedi.Tüm delegasyona, katılımcılara, başkan adaylarına ve basına teşekkür etti.
22 OY FARKLA CUMA KÖSE MARAŞFED GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ.
65 delegenin 57’sinin salonda imza attığı Genel kurulda Kadir İlik 17 delegenin oyunu alırken, Cuma Köse 39 delegenin oyunu aldı. 1 delege de geçersiz oy kullandı. Sandıktan çıkan son oy zarfı açılmadan İstanbul Ülkü Ocakları eski Genek Başkanı Erdem Karakoç birlik, beraberlik ve birlikte başarı odaklı konuşurken sandık Cuma Köse MARAŞFED Genel Başkanı dedi.